Skip links

Palletopzetplaats

Palletopzetplaats

U kunt bij ons kiezen uit verschillende palletopzetplaatsen.

Palletopzetplaats met afsluitketting.

Palletopzetplaats met afsluitketting.

Deze palletopzetplaats bestaat uit een aluminium tranenplaat, dikte 2,5/4,0 mm, gebeitst, met een afmeting van 1500×1200 mm. De opzetplaats heeft een inspringende vaste leuningconstructie met aan het uiteinde een rood/witte kunststof afsluitketting.

Deze oplossing met de rood/witte kunststof afsluitketting leidt regelmatig tot punt van discussie. De veiligheidsnormen gaan ervan uit dat de gebruiker kan garanderen dat de palletopzetplaats, ten alle tijden zodanig afgesloten is, dat er geen personen van de palletopzetplaats naar beneden kunnen vallen. De afsluitketting is om die reden geen 100% risico mijdende oplossing.

Kantelhek

Kantelhek

Een aanzienlijk veiliger oplossing ten opzicht van de opzetplaats met afsluitketting is het toepassen van een kantelhek. De palletopzetplaats blijft in deze vorm altijd afgesloten en voldoet volledig aan de veiligheidsnormen van de EU.

Het kantelhek wordt vervaardigd uit stalen kokerprofielen van diverse afmetingen en heeft een kantelmechanisme waardoor er altijd één kant afgesloten blijft. Het kantelhek kan geleverd worden in verschillende hoogte en breedte afmetingen van de opening, zodat deze ook kan voldoen wanneer u bredere pallets of hogere pakketten heeft.

Schuifhek

Schuifhek

De afsluiting van de palletopzetplaats bij de opening kan ook worden uitgevoerd door middel van een schuifhek. Een schuifhek bestaat eveneens uit stalen kokerprofielen van verschillende afmetingen. Een schuifhek kan vanaf de begane grond worden bediend door middel van een geleidingsstang. Ook hier kan de netto opening worden aangepast aan uw wensen zodat ook hier bredere pallets geplaatst kunnen worden.

Hierbij geldt helaas dezelfde problematiek als bij de afsluitketting. De gebruiker kan niet garanderen dat de opening in de leuningconstructie afgesloten blijft.

Vragen of interesse in een adviesgesprek?